Slide1 background

Dobro došli

Dani defektologa 2023.

Zlatibor, 16-19. februar 2023.
Prijava Preuzmite obaveštenje

Uvodna reč organizatora


Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Pozivamo Vas da učestvujete u tradicionalnim godišnjim strukovnim susretima defektologa / specijalnih edukatora i rehabilitatora Srbije „Dani defektologa 2023.“

Skup čiji je centralni deo Međunarodna stručno-naučna konferencija, biće održan od 16-19.02.2023. na Zlatiboru u Kongresnom centru hotela „Zlatibor - Mona“. Tradicionalni organizatori skupa su Društvo defektologa Srbije i Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu.

Centralna tema Konferencije od prošle godine nosi naziv:
„Teorija i praksa specijalne edukacije i rehabilitacije – danas“


Ovakva „brendirana“ tema inicirana predlozima kolega iz prakse i podržana od naučne javnosti, u svetlu savremenih trendova organizacije sličnih skupova doprinela je prošle godine povećanom interesovanju kolega za učešće na skupu. Ona svojom opštošću omogućava sveobuhvatan prikaz i razmatranje aktuelno najintrigantnijih pitanja defektološke nauke i prvenstveno prakse, pitanja multidisciplinarnog i transsektorskog pristupa ali pruža i potpuno slobodu pri prijavi i prezentaciji radova. Na taj način u prilici ste da svojim aktivnim učešćem na Konferenciji učestvujete i u kreiranju njenog Programa.

I ovoga puta prateći sadržaji skupa biće zanimljivi i edukativni za učesnike. Tome će svojim učešćem, uvereni smo doprineti i brojni gosti, stručnjaci, naše drage kolege iz inostranstva.

Za uspešnu odbranu struke i njeno definitivno društveno pozicioniranje na mesto koje joj nedvosmisleno pripada, jedan od preduslova je predlaganje načina za prevazilaženje izazova sa kojima se suočava. Pridružite nam se da učinimo zajedno još jedan važan korak i u tom pravcu.

Verujemo da ćete ponovo poneti divne uspomene sa naših tradicionalnih, inoviranih strukovnih susreta. Bićete u prilici da razmenite iskustva , svojim radovima podučite druge ali svakako nešto i naučite, obnovite i uspostavite nove kontakte.

Vidimo se na „Danima defektologa 2023.“.
Dobrodošli na Zlatibor!


Predsednik Organizacionog odbora
Siniša Ranković

Program rada u PDF formatu

Preuzmite konačan program rada konferencije "Dani defektologa 2023."

Drugo obaveštenje u PDF formatu

Preuzmite kompletno drugo obaveštenje o konferenciji "Dani defektologa 2023."

Fond Prof.M.Matic Konkurs 2022.

Preuzmite Konkurs 2022. Fond Prof.M.Matic

Akreditacija


Skup Dani defektologa 2023. je u postupku akreditacije u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Hrvatskoj komori edukacijskih rehabilitatora i kategorizacije u Komori socijalne zaštite.

Galerija prethodnih Dana defektologa


FEB-2016

Beograd

Dani defektologa 2016.


FEB-2017

Novi Sad

Dani defektologa 2017.


FEB-2018

Niš

Dani defektologa 2018.

Website by PM plus d.o.o.